במשך שנים רבות שמרה מקסיקו על מדיניות כלכלת סגורה, אשר התבססה בעיקרה על עידוד התעשייה המקומית. בנוסף היא הציבה חומות מכס והגנות לא מכסיות על מוצרי יבוא . מדיניות כלכלית זו הובילה למשברים תכופים בשנות ה – 80. בעקבות משברים כלכליים אלו החלה מקסיקו בפתיחת השוק המקומי לייבוא ובהקטנת המעורבות הממשלתית בכלכלה המקומית. תהליך זה התחזק בשנות ה – 90 ובמקסיקו הונהגה ליברליזציה בייבוא, תהליכי הפרטת חברות ממשלתיות ובנקים והחלה מערכת סחר חופשי בין מקסיקו לארה"ב. בהמשך חברה מקסיקו לארגון DECD (ארגון המדינות המפותחות) והוגדרה ועודנה כבעלת הכלכלה העשירית בגודלה בעולם.
מקסיקו החלה פותחת את שעריה לכניסתם של שווקים אמריקאיים לטיניים, כאשר משנות ה-90 תופסות החברות האמריקאיות מקום מרכזי בכלל השותפויות האסטרטגיות בעולם ( כשני שלישים) ובמקסיקו בפרט. כמו כן, הסכם הסחר החופשי עם ארה"ב קידם את הכלכלה המקסיקנית ואת שיתוף הפעולה המסחרי והתעשייתי עם ארה"ב .
בשנת 1997 ההשקעות הזרות בתחומה של מקסיקו הגיעו ל- 12 מיליארד דולר, מה שמלמד על האמון והביטחון של חברות זרות בעתידה הכלכלי של מקסיקו. על מנת לחזק ולהגביר את הייצוא, מקסיקו החלה פועלת לשם אטרקטיביות מערכות היחסים המסחריות שלה, ובמסגרת מגמה זו היא חתמה על הסכם סחר החופשי עם כמה ארצות לטיניות אמריקאיות ואחרות. וכן ניהלה משא-ומתן הסכם של סחר חופשי עם האיחוד האירופי. בנוסף, הממשלה המקסיקנית הפריטה מפעלים רבים (ובכלל זה הרכבת המקסיקנית ונמלי תעופה) אשר היו בבעלותה ובדרך זו אפשרה תחרות בסביבתה הכלכלית Solano & Koen ,1999) ).
הכלכלה המקסיקאית דהיום יותר מודרנית ומונהגת על ידי הסקטור הפרטי ולא על ידי הממשלה, כאשר אם בשנת 1982 היו יותר מ – 1000 חברות תחת שליטה ממשלתית כיום קיימות פחות מ– 200 בבעלות ממשלתית. הנשיא המקסיקאי הנוכחי, ויסנטה פוקס, פועל לקידום מקסיקו לקראת משק חופשי וליבראלי.
יריב
כתיבת סמינריונים
יריב www.seminary.co.il סיוע בהכנת עבודה אקדמית, סמינריון, רפרנ ט www.seminary.co.il